Kometa si zvyká na led a čeká ruského giganta

Brno – Jen jediný marod přišel o začátek brněnské přípravy na ledě, Tomáš Žižka bude totiž ještě několik týdnů léčit po operaci menisku koleno. Jinak má trenér Zdeněk Venera kádr loňských vicemistrů pohromadě.

Žádné nesmělé rozbruslování – trenér Venera svým svěřencům hned od začátku naordinoval intenzivní tréninkové dávky. Aby se téměř třicítka hráčů na ledě vzájemně nepletla, zkušený lodivod tým rozdělil na dvě skupiny. „Samozřejmě bude hodně bruslení, hráči si musí zvyknout na puk a hokejku. Zaměříme se i na individuální činnosti,“ popsal Venera start přípravy.

Rozhovor s trenérem Zdeňkem Venerou (zdroj: ČT24)

Příprava na ledě bude hned na svém počátku okořeněna zajímavým zpestřením. Stejně jako vloni vyzve Kometa v přátelském zápase milionářský Petrohrad, tým českého kouče Miloše Říhy i s jeho krajany Průchou a Štěpánkem. „Je to hodně zběsilý rychlík – začít hned proti Petrohradu. Oproti loňskému roku má navíc výhodu, že jsou na ledě o týden déle než my. Každopádně to pro nás bude dobrá zkouška,“ shrnul kapitán Komety Radim Bičánek.

Přípravné zápasy Komety Brno

26. 7. 2012      18:00   Kometa – Petrohrad

31. 7. 2012      17:30   Třebíč – Kometa

2. 8. 2012        17:30   Havlíčkův Brod – Kometa

7. 8. 2012        17:00   Skalica – Kometa

9. 8. 2012         18:00   Kometa – Zlín

14. 8. 2012       18:00   Kometa – Vítkovice

I když začátek na ledě mají hráči ve větší oblibě než suchou přípravu, po dovolené se některým nerozjíždí brusle právě snadno. Popasovat se navíc musí i s nově nafasovanou výstrojí, která ne vždy plně vyhovuje požadavkům brněnských borců. „Pro některé kluky je nejhorší zvyknout si na nové brusle, já se zase potýkám spíše s kalhotami a vestou. Začátky na ledě jsou těžké, ale za dva, za tři dny se to srovná,“ řekl se smíchem brněnský útočník Roman Erat.

Rozhovor s hráči Radimem Bičánkem a Romanem Eratem (zdroj: ČT24)

Po čtvrteční ostré prověrce proti Petrohradu čeká Kometu kromě dalších utkání proti extraligovým celkům i mužstvům první ligy také účast na European Trophy. Soutěž začne 17. srpna s Hamburgem. V prvním extraligovém zápase nové sezóny zajíždí jihomoravský tým na půdu nováčka z Chomutova.