Šlapanicemi otřásl výbuch, podle místních drogová varna

Šlapanice - Ve večerních hodinách zazněl Dlouhou ulicí ve Šlapanicích výbuch a poté začala hořet kůlna rodinného domu. Na místo přijelo pět jednotek hasičů, policie i záchranka. Jednu ženu, majitelku domu, odvezla sanitka s lehkými zraněními do nemocnice. Požár se hasičům podařilo uhasit ještě před tím, než stihl ohrozit sousední domy.

Podle místních v domě bydlela pětatřicetiletá žena, která byla už v minulosti trestána. O domě se v ulici mluví jako o drogovém doupěti, kde žena v soukromé varně vařila pervitin a prodávala ho.

„Vybouchla ta varna pervitinu, pak začalo hořet, přijelo asi sedm hasičských aut, policisti i sanitka. Tu ženskou nakládali do sanitky úplně zfetovanou. I při té události jsem viděl, jak sem jelo auto si nakoupit, když viděli, co se tady děje, tak to otočili,“ popsal jeden ze svědků.

Na místě pracovali i kriminalisté. „Na místo dorazili kriminalisté, kteří prověřují, co se stalo. Víc v tuto chvíli říct nemůžeme. Podrobnější informace sdělíme v pátek dopoledne,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.