Uzávěru na Svinovských mostech stavbaři obrátili

Z Poruby do centra Ostravy mohou řidiči po sedmiměsíční přestávce opět projet po Svinovských mostech. Stavbaři teď na nich ale zastavili provoz v opačném směru. Objížďky zůstaly stejné. Pro většinu řidičů to znamená, že namísto ranních komplikací s příjezdem do práce, teď musejí počítat s problémy při zpáteční cestě domů.

Kolony aut a jízda krokem. Tak to vypadá na objízdných trasách při cestě z centra Ostravy do Poruby a dále na Opavu. Během odpolední dopravní špičky čeká řidiče přibližně čtvrthodinové zpoždění. Nejdelší kolony vznikají v Porubě, v místě, kde se Rudná ulice napojuje na ulici 17.listopadu. Navíc se ve stejném místě připojuje i proud aut z dálničního sjezdu od Klimkovic. 

Změny postihly i veřejnou dopravu. Všechny autobusové zastávky už jsou opět na Svinovských mostech. Tzn.vedle zastávek tramvajových, které zůstávají na svých místech. Cestující ale musejí při přestupech použít podchod. A na to si často stěžují. 

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Rekonstrukce velmi frekventovaných Svinovských mostů začala v lednu letošního roku. Po objížďkách budou řidiči jezdit nejméně dalších 5 měsíců.

Vydáno pod