Vítkovice porazily v přípravě Košice 3:1

Po úterním zápase v Třinci nastoupili hráči Košic o den později k přípravnému utkání také v Ostravě proti Vítkovicím. Domácí po letní pauze postavili do hry téměř kompletní sestavu i s navrátilcem do vítkovického dresu Michalem Barinkou a po svižném utkání mohli slavit výhru 3:1.

Oproti poklidnému a jakoby trochu ospalému zápasu v Třinci se ve Vítkovicích od prvních sekund hrál hokej s plným nasazením a na ledě to začalo brzy jiskřit. Zaplněná vítkovická multifunkční hala viděla několik pěstních soubojů a trestné lavice byly po zápase notně propocené.

Největšími postavami vítkovického celku byli dva muži. Jistý brankář Roman Málek, kterého překonali košičtí střelci pouze jednou a to až 57. minutě a autor dvou vítkovických gólů Roman Szturc.

V druhém přípravném zápase Vítkovic se představil silnější kádr, než před týdnem v Olomouci. Několik klíčových hráčů ale chybělo a v žádném případě se ještě nedá mluvit o sestavě na nový ročník extraligy.

Do začátku ligy čeká hokejisty ještě šest přípravných duelů, ten první s reprezentací Francie se odehraje už zítra od 13. hodiny v porubské hale Sareza.

Reportáž Davida Knebela (zdroj: ČT24)