AVÍZO: Multimediální představení v Mníšku pod Brdy

Hudba Richarda Pachmana se v sobotu 11. srpna od 20.30 hodin rozezní nádvořím zámku v Mníšku pod Brdy a posluchače přenese do 16. století. Budou putovat světem s francouzským šlechticem Filipem. Zámek nabízí také výstavu fotografií památek ze Slovenska a Švýcarska, jež jsou na seznamu památek UNESCO.

Zajímavý zážitek je připravený na sobotu 11. srpna. V unikátním multimediálním představení o touze a lásce se představí autor Richard Pachman.

R. Pachman
Zdroj: ČT24/M. Frýdl

Účastníci představení prožijí zajímavou životní pouť spolu s francouzským šlechticem Filipem de Navarre v polovině 16. století. Jeho život je plný mořeplaveb a neobvyklých setkání se zajímavými lidmi ve Francii, Španělsku, Indii a Egyptě. 

„Volalo nám několik lidí, kteří představení již viděli na jiném zámku, a velice si Útes pochvalovali. Věříme, že i naši návštěvníci budou spokojeni. Příjemné prostředí nádvoří s dobrou akustikou, atmosféru jistě umocní,“ uvedla zástupkyně kastelánky Lenka Pružinská.

Představení začíná ve 20.30 hodin a před jeho začátkem mají návštěvníci možnost prohlédnout si bez průvodce část druhého prohlídkového okruhu, ve kterém na ně dýchne období první republiky. Okruh je vybaven do nejmenších detailů předměty, jež Kastové každodenně používali. Cestovní nočník, fotoaparáty, vybavení koupelen i fonograf se vám jistě zalíbí.

Zámek má připravený program také pro rodiče s dětmi a to každý den, mimo pondělí.  Do 1. září si lze prohlédnout výstavu fotografií s názvem Poznej světové dědictví UNESCO.

Milena Blažková, autorka fotografií a organizátorka výstavy, která se koná také na Křivoklátě, v dole Michal v Ostravě, zámku Českém Krumlově i v Praze, v Mníšku představuje historické památky a unikátní přírodní celky Slovenska a Švýcarska. Kromě fotografií  jsou na výstavě i texty o památkách vystavovaných zemí.

Program srpen: zámek Mníšek pod Brdy

11. 8. Útes

Prohlídky pro rodiny s dětmi Loutková nebo Tři věže každý den

1. 9. - Hradozámecká noc – plná pohádkového i žertovného vyprávění o životě na mníšeckém zámku

Jana Digrinová, kastelánka (fotografii zaslal Miloslav Frýdl)