Kinematograf bratří Čadíků zastavil v Ostravě

Ostrava – Kinematograf bratří Čadíků zavítal do Ostravy. Na již tradičním místě na Jiráskově náměstí v centru města promítne čtyři filmy. Dnes je na programu film Fimfárum - Do třetice všeho dobrého, což je poslední část fimfárovské trilogie s pohádkami Jak na Šumavě obři vyhynuli, O kloboučku s pérkem sojčím a Rozum a štěstí.

V úterý 28. srpna to bude hudební pohádka Františka A. Brabce V peřině, která pojednává o magickém světě dobrých a zlých snů.

Film Jana Hřebečka Nevinnost je na programu ve středu. A ve čtvrtek mohou ti, kteří dosud neměli příležitost, shlédnout film Lidice, jenž v roce 2007 natočil Petr Nikolaev. Zdeněk Mahler dostal Českého lva ze nejlepší realizovaný scénář. V hlavní roli exceluje Karel Roden.

Začátek promítání je vždy v devět hodin večer.

Kinematograf bratří Čadíku provozuje už 15 mobilních kin. Původně to bylo jedno letní kino v Praze na Střeleckém ostrově. Dva kinoautobusy jezdí od roku 2002 i po slovenských městech a jeden další vyjíždí do východní Evropy.

Společnost Kinematograf bratří Čadíků promítá výhradně české filmy. Vstupné je dobrovolné, výtěžek putuje na dobročinné účely.