Znojmo versus Třebíč. Přípravná utkání nerozhodují góly, ale pěsti

Třebíč - Hromadná bitka předčasně ukončila zápas hokejového Regionálního poháru mezi Třebíčí a Znojmem. Rvačkou, do které se zapojily i střídačky, vygradovalo napětí mezi tradičními rivaly, kteří se přitom v pravidelné soutěži už nepotkávají. Přípravné utkání ukončil rozhodčí už po pětatřiceti minutách.

Znojmo hraje rakouskou mezinárodní ligu, Třebíč druhou nejvyšší domácí soutěž. Ani v přípravných utkáních si ale tyto týmy nic nedarují. Za stavu 3:2 pro Třebíč začalo být totiž na horáckém ledě horko. Vše odstartoval zákrok třebíčského Ondřeje Dlapy, který přirazil na mantinel znojemského útočníka Tomáše Komínka. Sudí zákrok posoudil jako čistý a urostlému obránci trest neudělil. Orli proto chtěli faul, který skončil otřesem mozku jejich spoluhráče Komínka, potrestat.

Rozhovor s trenérem Třebíče Kamilem Pokorným (zdroj: ČT24)

Znojemský mstitel Jakub Stehlík ale neváhal shodit rukavice a vrhnout se na Dlapu zezadu. U souboje jeden na jednoho ale nezůstalo a po hráčích na ledě se nakonec do obří bitky zapojili i hokejisté na střídačkách.

Rozhovor s Jakubem Stehlíkem (zdroj: ČT24)

Podle Třebíče je na vině znojemský trenér Stloukal, který prý své svěřence do bitek posílá cíleně. „Stalo se nám to už ve Znojmě a situace se opakovala na našem ledě. Je to jeho styl koučování, jak vyvést soupeře z míry,“ řekl ke konfliktu trenér Třebíče Kamil Pokorný.

Bitka v zápase Třebíč - Znojmo (zdroj: ČT24)

Právě kvůli obří bitce, kdy se ledová plocha proměnila spíše v boxerský ring, sudí zápas ukončil už po pětatřiceti minutách. „Pokud urostlejší hráč napadne menšího, musí počítat s odplatou, kde se mu postaví někdo jiný, aby se utkali jako rovný s rovným,“ okomentoval situaci znojemský trenér Martin Stloukal. Případný disciplinární trest pro oba týmy bude řešit komise Regionálního poháru. 

Rozhovor s trenérem Znojma Martinem Stloukalem (zdroj: ČT24)

Jiskry mezi Orly a Třebíčí ale v srpnu létaly už v prvním přípravném duelu v rámci Regionálního poháru. Kapitán Orlů Jiří Beroun totiž odnesl jeden ze soubojů přeraženým nosem. Do odvetné potyčky se poté zapojila jen hrstka hráčů. Znojemští Martin Škadra a Jan Lattner dostali tresty na pět minut a do konce utkání, do kabin se stejným trestem odkráčel i třebíčský Přibyl.

Rozhovor s Rostislavem Malenou (zdroj: ČT24)