AVÍZO: Podvečerní dětské prohlídky na zámku v Mníšku pod Brdy

V sobotu 13. října v podvečerních hodinách se na zámku Mníšku pod Brdy opět po měsíci uskuteční prohlídky s andělem a Bílou paní. Podvečerní prohlídky je nutné v předstihu telefonicky rezervovat, probíhají v 16.00, 16.15, 16.40, 16.55 a 17.20 hodin. Tyto prohlídky jsou určené především rodinám s dětmi ve věku od 3 do 9 let.

V sobotu 13. října čekáme na zámku Mníšku pod Brdy opět po měsíci vzácnou návštěvu. Návštěva to bude pohádková! Do kaple svatého Serváce sestoupí anděl se vzácným posláním. Bude promlouvat k dětem, nabádat je, aby byly pilné a pozorné a žádný den svého života nepromarnily. Kdo bude pozorně naslouchat, toho anděl povýší do šlechtického stavu! Z holčiček budou princezny a z chlapců rytíři ze zámku Mníšku.

To ale není návštěva jediná! Zavítá k nám také známá Bílá paní. Ta je zvyklá se svíčkou v ruce procházet se po komnatách a po cimbuří. To sice na Mníšku nemáme, ale máme pěknou prosklenou arkádovou chodbu, kterou si Bílá paní nejvíc oblíbila. Když budou děti tiše, aby ji nevyplašily, určitě ji potkají!

A kdo děti a jejich rodiče po zámku provede? No přece místní čertík! Ten se přijde podívat na návštěvu za svým pekelným kolegou, zámeckým čertíkem Brdíkem. Brdík už se u nás zabydlel a hlídá nejen jednu mníšeckou věž, kterou si kdysi přivlastnil, ale dnes i celý zámek.

Podvečerní prohlídky je nutné rezervovat na tel. 318 590 261.

Probíhají v 16.00, 16.15, 16.40, 16.55 a 17.20 hodin.

Marie Charvátová, Mníšek pod Brdy

Vydáno pod