Volejbalová extraliga žen: Přerov - Olomouc 3:1

Přerov - Hanácké derby mezi týmy Přerova a Olomouce bylo na programu 2. kola ženské volejbalové extraligy. Úspěšnější v něm byly domácí Zubřice, které si v prestižním utkání připsaly výhru 3:1 a po dvou kolech jsou neporaženy.

Hodně rozezlený byl po zápase trenér hostů Jiří Teplý. Výkon jeho svěřenkyň měl totiž výrazně sestupné parametry. Olomoučanky vyhrály první set 25:21, pak ale začaly mít navrch o poznání bojovnější hráčky Přerova. V koncovce druhého dějství jim pomohly i olomoucké chyby na přihrávce a domácí stav srovnaly. Nejmarkantnější rozdíl byl ovšem v útoku obou týmů. Ten olomoucký v posledních dvou sadách jakoby neexistoval a Zubřice po výsledcích 25:21 a 25:13 dovedly utkání k vítězství. „My jsme se na ně připravovali celý týden, hodně jsme pracovali na obraně, na bloku, tím jsme otupili jejich útok a oni znejistěli. Začali dělat hodně chyby. Víceméně jsme je porazili naší trpělivou obranou a méně nevynucených chyb,“ řekl trenér PVK Přerov Leopold Tůma.

„Je to družstvo, které zatím neumí bojovat, nejsou ochotné dát do toho víc než nějaký akademický projev. Je to vidět, protože, jak se přestane dařit, tak nemůžeme hrát ani s druhou ligou. Je to zoufalé, je to zbabělé, je to hra, kde žádná hráčka nemá odvahu,“ nešetřil kritikou trenér SK UP Olomouc Jiří Teplý.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)