Support Lesbiens zahajují v Ostravě turné na oslavu 20. narozenin

Ostrava - Skupina Support Lesbiens má 20. výročí. Turné, kterým to chce oslavit, zahajuje v Ostravě. Koncert, na kterém vystoupí také zpěvačka Tonya Graves, bude dnes večer v divadelním sále Domu kultury města Ostravy. Muzikanti chtějí projet skoro celou republiku. Komorní tour, jak ho nazvali, zakončí v polovině února v Praze.

„Bude to komorně laděné turné po divadlech. Všechno budeme hrát rukama, i aranžmá skladeb budou odlišná. Moc se na to těším,“ řekl v rozhovoru pro www.protisedi.cz kytarista Hynek Toman. Skupinu dále tvoří zpěvák Kryštof Michal, bubeník Zbyněk Raušer, baskytarista Jan Daliba a kytarista René Rypar.

Skupina Support Lesbiens vznikla v roce 1992. Velkou popularitu jí přinesla až deska Regeneration z roku 2001, kladné přijetí mělo i další album Tune Da Radio, kterým se zařadila mezi nejoblíbenější české kapely. Úspěch pak potvrdily dvě ceny Anděl, za nejlepší album roku 2002 a nejlepší kapelu roku 2002. Formace se prosadila i v zahraničních hitparádách. Do roku 2011 vydala dalších šest alb.