Tango se před reprezentační pauzou rozloučilo s fanoušky výhrou

Brno – S klidnou hlavou – a hlavně s jistotou, že nebudou chybět v reprezentačním kádru na světovém šampionátu, nastupovali proti Vysokému Mýtu dva superstřelci a jeden klíčový obránce Tanga. Michal Seidler, Michal Belej a Michal Kovács už za týden v Thajsku předvedou, co umí. S domácím publikem se před reprezentační pauzou rozloučili brněnští futsalisté výhrou nad Vysokým Mýtem 7:1.

Ve druhém zápase v řadě dokázalo Tango vsítit do soupeřovy brány sedm gólů. Po vysoké výhře nad Slavií zdolali Brňané na domácí palubovce Vysoké Mýto. Michal Belej ani jeho parťák Michal Seidler si tentokrát hattrick nepřipsali. V bílém dresu totiž úřadoval nejmladší hráč Tanga Radim Záruba, který ve třetí minutě poslal dorážkou svůj tým do vedení.

Rozhovor s Radimem Zárubou (zdroj: ČT24)

Krásnou spolupráci předvedlo nejproduktivnější duo Tanga. Michal Belej, který nastoupil poprvé s kapitánskou páskou, našel Seidlera a ten se proti Gerčákovi nemýlil. Pro českého reprezentanta to byla devětadevadesátá trefa v nejvyšší soutěži. Přiblížil se tak Michalu Belejovi, který si svůj stý gól připsal už ve druhém kole letošního ročníku proti Benagu.

Do poločasu se ještě dvakrát zapsal do gólových statistik Radim Záruba, který se tak kouči Marianu Berkymu tím nejlepším způsobem odvděčuje za to, že mu dává šanci v A týmu. Do solidních šancí se v závěru několikrát dostal Seidler. Ten chtěl vstřelit svoji stou trefu, Gerčák byl ale vždy na svém místě, a tak si opora Brňanů bude muset na svůj jubilejní gól počkat minimálně měsíc, kdy Tango v Chance futsal lize nastoupí proti Plzni.

Rozhovor s Michalem Seidlerem (zdroj: ČT24)

Ve druhém poločase poslal Marian Berky místo reprezentantů na hřiště i do té doby odpočívající čtyřku Buršík, Dornay, Josef Havel a Chadzidis. U páté branky Brňanů byl opět hráč utkání Záruba. Ten vyslal prudkou střelu, kterou ještě tečoval Milan Svoboda. Dvacetiletý útočník udeřil gólově i v jednatřicáté minutě, když dokázal obejít tři hráče a v koncovce se nemýlil. Sedmibrankový nášup dokončilo samo Vysoké Mýto, které si díky obránci Jeníčkovi vstřelilo vlastní branku.

Bezchybný Václav Kubíček, jenž už pětaosmdesát minut neobdržel gól, na posledních pět minut přenechal místo v bráně Tanga Bočánkovi. Tomu se ale příliš nedařilo, navíc dvě minuty před závěrečným hvizdem kapituloval, když zeď Tanga prostřelil Jeníček.

Rozhovor s Michalem Belejem (zdroj: ČT24)

Tango teď čeká kvůli světovému šampionátu měsíční pauza. Trio Seidler, Belej, Kovács ale zažijí futsalový svátek na vlastní kůži. V základní skupině se střetnou s Egyptem, Srbskem a Kuvajtem. Cílem je pro český tým projít alespoň do osmifinále. V ideálním případě by ale reprezentace chtěla překonat dosavadní největší úspěch z roku 2004, kdy se probojovala do čtvrtfinálové skupiny. Brňané se v nejvyšší soutěži představí tedy až 21. listopadu proti Plzni.