Ostrava se nabízí filmařům: V Dole Michal vznikl videoklip

Ostrava - Třicetičlenný mezinárodní štáb natáčel v Dole Michal videoklip. Důl Michal je chráněná průmyslová památka a je to jedno z řady vytipovaných zajímavých míst, která město Ostrava nedávno nabídla filmařům k natáčení. Štábu v čele s režisérem a producentem Juanem Davidem Salazarem se líbil bývalý důl jako prostředí k písni Mazi řeckého DJ Etostona.

„Ostravské exteriéry jsme si vybrali pro jejich jedinečnost a silnou atmosféru. Díky vstřícnosti a pohotovosti místních lidí jak v lokacích, tak v ostravské filmové kanceláři, se do města budeme vždy rádi vracet,“ uvedla produkční Selma Ročková.

Mluvčí ostravské magistrátu Andrea Vojkovská dodala, že několik záběrů si štáb natočil také v okolí Areálu československého opevnění Hlučín-Darkovičky. „Obě tyto lokace byly součástí zářijové Location Tour, kterou kolumbijský režisér Salazar žijící v Praze absolvoval. Řekl, že má už námět na další projekt v Ostravě,“ dodala Vojkovská. Zdůraznila, že je to první větší projekt, který vyplynul z Location Tour. Ostrava spolupracuje při lákání audiovizuálních produkcí do regionu s Czech Film Commission.

Vydáno pod