Blanenští radní změnili provozovatelku hotelu Dukla

Blansko – Napjatou situaci kolem hotelu Dukla dnes znovu na mimořádném jednání řešili blanenští radní. Rozhodli, že hotel pronajmou nové nájemkyni, která městu nabídla lepší podmínky. Radní vybírali ze tří nabídek na provozování hotelu, které se jim sešly. Ani toto řešení by ale nemělo být konečné. Město stále chce prodat hotel investorovi, který se o velkou budovu v centru města postará.

Město vypsalo výběrové řízení na nového, opět prozatímního provozovatele. „Rozhodovala výše nabízené ceny a zkušenost s provozováním ubytovacích zařízení,“ přiblížil podmínky výběrového řízení místostarosta Blanska Jiří Crha (ODS). Podnikatelka nabídla městu 100 tisíc korun měsíčně a zkušenost s provozováním 2 ubytoven v Brně.

Nájemníci hotelu se před časem ocitli v pomyslné pasti. I když platili nájem včas, v bytech celých 14 dní neměli elektřinu ani teplou vodu. I ti otužilejší se na noc oblékali do několika vrstev oblečení a přikrývali se dvěma peřinami. Teplota v pokojích totiž v noci klesala k nule.

Jak se žije v Dukle bez elektřiny? (zdroj: ČT24)

Podnikatelka Dzhansever Redzhepová, která si hotel od města pronajala, několikrát nezaplatila dodavateli elektřiny, ten proto celý hotel odpojil. Další peníze žena dluží vodárenské společnosti. Svým nájemníkům slíbila, že vybrané platby za energie jim vrátí. „Teď ale peníze nemám,“ tvrdila.

Blansko hotel Dukla koupilo v loňském roce ve veřejné dražbě. Město se obávalo, aby ubytovací zařízení nezískal spekulant, který by hotel změnil na ubytovnu pro sociálně slabé, a přímo do centra města tak nastěhoval problémové obyvatele. Cílem Blanska bylo hotel prodat investorovi, který by se o bezproblémové fungování budovy postaral. „Sami nebudeme hotel provozovat. Nepočítáme ani s tím, že by ho do budoucna provozoval někdo jiný,“ vysvětlil místostarosta Crha. Investor by měl budovu buď opravit, nebo postavit na místě dnešního hotelu nový objekt. O konečné podobě by ale podle Crhy měli rozhodovat architekti.

Vydáno pod