Orli ve své druhé evropské sezóně zatím letí středem

Znojmo – Už vloni bylo pravidlem, že Orli střídali v sezóně série výher a proher. Platí to i letos, ty vítězné jsou ale naštěstí delší, a Znojmo si tak zatím tabulkově vede lépe než v minulé sezóně. V kádru mají výraznější zastoupení zahraniční hráči, bodování týmu vede jednadvacetiletý Richard Jarůšek.

Zejména začátek sezóny byl v podání Orlů impozantní. V šesti úvodních zápasech dokázali pětkrát zvítězit, a usadili se tak na čele středoevropské soutěže EBEL. Od té doby tým v tabulce pozvolna klesá, mohou za to zejména dvě série tří prohraných zápasů v řadě ze začátku a konce října.

V týmu se rychle zabydlela i nejzářivější posila – Kanaďan Bryan Bickell, který se do Znojma přesunul z výlukou zasažené NHL. Ve třinácti zápasech získal už šestnáct bodů a v tabulce klubové produktivity je třetí. Zranění zbrzdilo loňského krále bodování Adama Havlíka, ten ale zdatného nástupce našel ve stejně starém Richardu Jarůškovi, který dokonce s patnácti góly vévodí střelcům celé soutěže.

Rozhovor s trenérem Martinem Stloukalem (zdroj: ČT24)

Kvalitními výkony se prezentuje také finský útočník Kim Strömberg. Ten těží i ze spolupráce s Jarůškem. Družstvo už naopak opustil Paul Crowder, který v šesti zápasech výrazněji nezaujal. Větší vytížení od svého návratu do Znojma zřejmě očekával slovenský útočník Marek Uram. Slovenský útočník v posledních zápasech nastupuje až ve třetí pětce a bez svého parťáka Puchera.

Letošním prokletím jsou pro Orly zejména zápasy s Grazem. Ve všech třech utkáních se totiž před tímto soupeřem museli sklonit. V posledním domácím zápase si „Devětadevadesátky“ skalp Orlů zajistily už v prvních pětadvaceti minutách, během kterých nasázely bez nasazení hrajícímu Znojmu hned čtyři góly.

Rozhovor s Richardem Jarůškem (zdroj: ČT24)

Orli nakonec se Sovou a Strömbergem alespoň korigovali na 2:4. Více než dvěma tisícům diváků ale příliš radosti neudělali a ženy, které měly tentokrát vstup zdarma, by asi na další zápasy do ochozů lépe nalákalo vítězství.

Do vyšších pater nahuštěného středu tabulky se budou moci Orli posunout už během víkendu. V pátek 23. listopadu doma přivítají slovinskou Lublaň a na hokej se ve Znojmě půjde i o dva dny později proti Klagenfurtu.

Znojmo - Graz 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Sova (Lattner, Škadra), 50. Strömberg (Jarůšek, Fiala) - 12. Latendresse (Labelle, Jarrett), 22. Iberer (Daoust, Wren), 25. Latendresse (Labelle, Day), 25. Wren (Iberer, Daoust). Rozhodčí: Podlesnik, Trilar - Ettlmayr, Rakovič. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2 239. Střely na branku: 46:41. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Orli Znojmo: Kacetl (25. Landsman) - Wharton, Pláněk, Henry, Kulmala, Stehlík, Bořuta, Sova, Škadra - Jarůšek, Fiala, Strömberg - Bickell, Pucher, Havlík - Beroun, Šeda, Uram - Lattner, Bartoš, Rožník.

Moser Medical Graz99ers: Cloutier - Jarrett, VanBallegooie, Reinthaler, Lannon, Oraze, Scalzo, Unterweger, Lembacher - Latendresse, Day, Labelle - Iberer, Wren, Daoust - Lefebvre, Frischmon, Ganahl - Holst, Moderer, Zusevics.