Brno? Fanoušci i hra vynikající, vzkazuje Jágr

Brno - Nakonec i brněnská Kajot Arena se letos dočkala příjezdu české hokejové legendy. Jaromír Jágr kvůli stále pokračující výluce v NHL dál hypnotizuje českou extraligu. Na body proti Kometě sice letos ještě nedosáhl, sílu soupeře ale sportovně ocenil.

Vy jste hrál v Brně svůj první zápas od doby, co se Kometa opět vrátila do extraligy. Nicméně Kladno tady poslední čtyři zápasy v základní části dokázalo vstřelit pouze jeden gól. V čem byla ta nulová produktivita tentokrát?

Asi tady v Brně mají menší branky. Po pravdě nevíme, čím to je, zkrátka jsme se nemohli trefit. Nejhorší na tom ale je, že nejde jen o utkání s Kometou, nás trápí nízká produktivita poslední tři týdny. Nedaří se nám střílet góly především proti kvalitním mužstvům a na žádný gól se v hokeji nevyhrává.

Jak moc Vás mrzí ta čtyřminutová přesilovka, kterou Kladno nedokázalo využít?

V té době jsme prohrávali jen o jediný gól. Dostali jsme se do několika šancí, ale nevyužili jsme je. Nejvíc mě mrzí ta situace, kdy jsem se dostal ke střele, ale puk jsem ještě poslal Pavlu Paterovi. Myslel jsem totiž, že brankář vyjede o něco víc, a Pavel to pošle do prázdné branky. Proti tak kvalitnímu mužstvu jako je Brno musíme využít každé příležitosti. Šance jsme měli hlavně v první třetině. Branku jsme ale nevstřelili, takže byla jen otázka času, kdy nám Kometa dá další branky.

Stává se Vám často, že jste vyhlášen „hráčem utkání“, a celá hala Vás vytleská?

V poslední době se mi tohoto ocenění až tak často nedostává. Nehrál jsem v extralize dvacet tři let a za skvělá přijetí na stadionech musím fanouškům jedině poděkovat. Zvláště fanoušci Komety byli vynikající, stejně jako hra Brna, které předvedlo opravdu výborný výkon. Takže mi nezbývá než Kometě jen pogratulovat.