Hradečtí Lvi v Třebíči kousali. Nájezdy ale zvládli lépe domácí

Třebíč - Osm výher v deseti zápasech. Skvostnou bilancí se mohou pochlubit hokejisté prvoligové Třebíče. Jejich poslední výhra nad ambiciózními Lvy z Hradce Králové se ale nerodila lehce, Třebíč zvítězila až v samostatných nájezdech, když vyrovnání na poslední chvíli zachraňoval Burian.

Utkání začali mnohem lépe domácí, už po třech minutách hry naservíroval Ostřížek puk Křivohlávkovi a ten tváří v tvář Čechovi nezaváhal. Hosté si na vyrovnání počkali až do samého závěru první části, sedmnáct vteřin před koncem od modré vystřelil Kania a jeho střelu za Čiliakova záda tečí usměrnil Berger.

Rozhovor s Vilémem Burianem (zdroj: ČT24)

Horácká Slavia vlétla zhurta i do druhé třetiny a Východočechy musel několikrát zachraňovat až spolehlivý brankář Čech. Hradec se k puku pořádně dostal až po vyloučení Ostřížka za vyhození puku z hřiště. Oslabení ale domácí ustáli. Přesto byli ve druhé třetině nakonec šťastnější Královští lvi. Kania měl pro střelu ze střední vzdálenosti až příliš prostoru a nemilosrdně ztrestal liknavost třebíčské obrany.

Pět minut po začátku třetí třetiny mohlo být pro třebíčské hráče ještě hůře, Čejka fauloval ve vyložené šanci Kubicu, ten ale Čiliaka při trestném střílení překonal až podruhé, a gól proto platit nemohl. Šanci na vyrovnání dostala Třebíč osm minut před koncem v podobě padesátivteřinové výhody dvojnásobné přesilovky. Soupeře Horáci uzavřeli do obranného pásma a nejproduktivnější hráč týmu Burian zařídil přesnou dorážkou po Ranglově pokusu vyrovnání.

Rozhovor s trenérem Kamilem Pokorným (zdroj: ČT24)

V prodloužení už ani jeden z týmů gól nepřidal, a došlo tak na samostatné nájezdy. V nich byli všichni tři hráči Třebíče úspěšní, a protože Čiliak hned první hradecký nájezd zlikvidoval, svému týmu vychytal výhru 3:2 v prodloužení.

SK Horácká Slavia Třebíč - Královští lvi Hradec Králové 3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Křivohlávek (Ostřížek, Kaut), 53. Burian (Rangl, Dolníček), 65. Burian - 20. Berger (Kania, Tvrdík), 38. Kania (Berger, Moskal).

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Sláma, Čejka, Bilčík, Dlapa - Vondráček, Dolníček, Burian - Čuřík, Ostřížek, Fořt - Kaut, Káňa, Křivohlávek - Přibyl, Moučka, Čech M. Trenér: Pokorný.

Královští lvi Hradec Králové: Čech J. - Karlíček, Roupec, Vágner, Kania, Klement, Vobořil, Červený, Čáp - Kubica, Mikeska, Budínský - Moskal, Tvrdík, Švagrovský - Říha, Brož, Valášek - Berger, Macháň, Půlpán. Trenér: Hosták.

Vydáno pod