Olomoucká zoo začíná slavit Vánoce

Zoo na Svatém Kopečku je připravena na příliv vánočních návštěvníků, nabízí bohatý program a skvělou atmosféru.

Od soboty 15. prosince bude lidem otevřená olomoucká zoo na Svatém Kopečku tradičně také ve večerních hodinách. Kromě komentovaných prohlídek se lidé mohou těšit na vánoční dílny, zdobení stromku nebo třeba jedinečnou atmosféru vánoční zoo.

„V zimovištích zůstane jen minimum zvířat, pavilony budou osvětlené a navíc, řada zvířat je v noci aktivnější, než ve dne,“ uvedla mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská. „Návštěvníci se tedy nemusí bát, že by zvířata spala.“

Večerní prohlídky budou – s výjimkou Štědrého dne a Silvestra – k dispozici každý den, až do prvního ledna. Pokladny budou otevřeny do 19:00, samotná zoo pak do 21:00.

Velké i malé návštěvníky zdarma čekají také vánoční dílny, na programu bude psaní dopisů Ježíškovi, výroba zvonečků, andělů z ovčího rouna, obrázků na zeď nebo například zdobení perníčků. První dílna se koná již tento víkend, další pak 15. a 16. prosince.

V sobotu 22. prosince pak zoo čeká slavnosti zdobení vánočního stromu. Jde o strom pro zvířata, kterým největší radost udělají ozdoby, na kterých si budou moci pochutnat. Děti na strom mohou zavěsit i přání určená zvířatům.

Mezi zvířaty si mohou zájemci na Štědrý den zkrátit čekání na Ježíška. I dospělí v tento den zaplatí dětské vstupné.