Jehnice se vyšvihly do čela extraligy

Brno - Trojnásobný úřadující mistr Sokol Veselý Jehnice se po víkendových zápasech opět hřeje na čele extraligové tabulky smíšených družstev. Klíčový byl především souboj s rivalem z Benátek nad Jizerou, kterého brněnští badmintonisté porazili 5:3.

Proti sobě se družstva postavila v posledních třech finále extraligy, o šampionovi vždy rozhodlo až nastavení. Přímá bitva o čelo extraligy ale měla tentokrát jiný průběh – badmintonisté Jehnic totiž na rozdíl od finálových soubojů dokázali ze čtyř deblů vyjít hned třikrát vítězně.

Rozhovor se Stanislavem Kohoutkem (zdroj: ČT24)

Další dva body pro brněnský klub přidali v singlech Bitman a Vícen. Do nejočekávanějšího duelu večera tak nastoupil nejlepší český hráč Petr Koukal už za rozhodnutého stavu. Proti osmdesátému hráči světového žebříčku Valeriji Atrashchenkovi předvedl vyrovnanou partii, na Ukrajince ale nestačil v koncovce a prohrál 2:0 na sety.

Rozhovor s Petrem Koukalem (zdroj: ČT24)

Úřadující český mistr se tak po remíze s Meteorem z předchozího kola opět vyšvihl do čela extraligy a svůj náskok na špici ještě navýšil, když porazil Kladno 6:2.