V Novém Jičíně otevřeli Bunkr

Nový Jičín - V Novém Jičíně bylo otevřeno nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Bunkr. Vzniklo v suterénu staré budovy z 19. století na Tyršově ulici, v blízkosti městské tržnice. Bunkr poskytne zázemí, program, ale i odbornou pomoc klientům ve věku od 13 do 26 let, kteří se nacházejí v obtížných životních podmínkách, postrádají rodičovské vzory, cítí se ztracení či mají volný čas a nudí se.

Nízkoprahové zařízení Bunkr bude otevřeno tři dny v týdnu, v pondělí, ve středu a ve čtvrtek od 14,30 do 19 hodin. Má sloužit jako útočiště, místo, kde si příchozí mohou zahrát hry, posedět, diskutovat, sportovat, poslouchat hudbu. „Klienti nepotřebují žádné přihlášky, příspěvky, jejich zájem je dobrovolný, respektujeme jejich anonymitu. A důležité je, že nám město poskytlo prostory v centru Nového Jičína. Tím se tato služba stává dostupná všem,“ uvedl ředitel občanského sdružení Bunkr Roman Brzezina.

Město investovalo do přestavby zdevastovaných prostor staré budovy 800 tisíc korun, dalších sto tisíc korun dalo na vybavení. „Tato sociální služba ve městě chyběla. Jsem rád, že k nám přišlo občanské sdružení Bunkr, které se věnuje těm, kteří by jinak trávili čas na ulici,“ řekl starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák. Občanskému sdružení byly prostory městem propůjčeny. V příštím roce dostane Bunkr od města 400 tisíc korun na provoz.