Sváteční pohodu mění lidé za hotelové pohodlí

Luhačovice, Velké Karlovice - Na silvestrovský pobyt mimo domov si lidé už zvykli. V posledních letech ale roste i zájem o štědrovečerní pobyty. Vánoční svátky v hotelu se stávají novým fenoménem v tuzemském cestovním ruchu. Poprvé v historii nabízejí komfortní Štědrý den v hotelu například v lázních Luhačovice. Některé hotely záměrně nevyprodávají celou svou kapacitu, jen aby hostům garantovaly větší vánoční klid.

Sváteční pobyt v lázních zvolili i manželé Molčanovi, kteří do Luhačovic přijeli ze 430 kilometrů vzdáleného Děčína. Místo vánočního dovádění doma s vnoučaty zaplatili bezmála 30 tisíc korun za týden hýčkání v luxusním lázeňském hotelu. „Tentokrát máme svátky s manželem skutečně pro sebe, odpočineme si od vánočního shonu a užíváme si,“ slibuje si Bronislava Molčanová.

Luhačovice o Vánocích otevřely vůbec poprvé a zájem hostů je překvapil. Hotel je plný ze dvou třetin, a navíc přijeli výhradně klienti z tuzemska. „Dáváme hostům najevo, že jsme schopni zorganizovat pobyt i v tomto období, pokud budou mít zájem,“ vysvětluje novou strategii obchodní ředitel Jiří Dědek. „Chtěli jsme tento pobyt připravit pro náročnou klientelu a jsem rádi, že se naše očekávání splnilo. S výsledkem jsme spokojeni,“ dodává.

Jiří Dědek o Vánocích v lázních (zdroj: ČT24)

Lyžování na prázdných sjezdovkách

Těm, kdo dávají před relaxačním pobytem přednost aktivně strávenému volnu, se nabízí pobyt na horách. Například v areálu Razula v Beskydech mohou lidé, kteří stráví vánoční svátky na horách, využít téměř prázdné sjezdovky. Ve Velkých Karlovicích kapacitu hotelů záměrně nevyprodali, aby hostům mohli garantovat klid u štědrovečerní večeře. A i když vaří účastníci světových gastrofestivalů, vánoční menu bude tradiční, tedy české. „Podáváme houbového kubu, rybí polévku a nechybí ani smažený kapr,“ říká provozní Michal Vala.