Na většině území Jihomoravského kraje dopravu komplikovalo sněžení

Na většině území Jihomoravského kraje po celý den dopravu komplikovalo sněžení. Silnice byly sjízdné se zvýšenou opatrností. Leží na nich rozbředlý sníh. Vyplývá to z informací na webu jihomoravských cestářů.

Sníh způsobil problémy i ve vlakové dopravě. Vlaky jedoucí přes Brno měly zpoždění v řádu desítek minut. Důvodem bylo odstraňování sněhu na brněnském hlavním nádraží. Podle webu Českých drah zpoždění více než desítky vlaků při odjezdu mělo trvat 5 až 40 minut. Zpoždění se dotklo i rychlíků. Například ranní z Brna do Prahy měl při odjezdu zpoždění hodinu a půl, uvádí dopravce na svém webu.

Na silnicích druhé a třetí třídy byla ujetá vrstva krytá posypem. Sjízdné se zvýšenou opatrností byly silnice první třídy, které cestáři upravili chemicky. Dohlednost byla na většině sledovaných míst v kraji snížena vlivem srážek.

Důsledkem dnešních klimatických podmínek bylo i několik nehod. Dopoledne sjel kamion mimo cestu u Branišovic na rozmezí okresů Brno-venkov a Znojmo. Před 14.hodinou se stala nehoda za Blučinou směrem na Židlochovice. Dodávka tam dostala smyk a skončila na boku na kraji silnice. Při nehodě se jeden člověk lehce zranil. 

No comment: Sníh komplikoval dopravu (zdroj: ČT24)

Na Znojemsku cestáři nabádali řidiče k opatrnosti. „Na inertních trasách je vrstva čerstvého sněhu krytá posypem,“ uvedli na svém webu.

V kraji bylo dnes ráno mírně pod nulou. Meteorologové předpokládali, že přes den se teploty budou pohybovat kolem nuly. Očekávali vydatné srážky, později při mrznoucím dešti i výskyt ledovky.