Policisté v Ostravě dopadli dva gangy násilníků

Ostrava - Dvě série krádeží řeší policisti v Ostravě. Nejméně 40 starších žen tam přepadly dvě skupiny mladých násilníků. Přímo na ulici jim strhávali zlaté řetízky, vytrhávali z uší náušnice nebo kradli kabelky. Některé z obětí musely vyhledat lékaře.

Jednou z důchodkyň, které násilníci vytrhli z uší náušnice je 66letá Eliška Miketová. Přepadli ji, když v centru Ostravy čekala na tramvaj. „Šli dva neznámí mladí hoši zezadu a strhli mi náušnice, velice to bolelo,“ popsala svůj hrůzný zážitek. Většina přepadených se svými zraněními skončila v nemocnici. „Je třeba chirurgického zákroku, kterým se lalůček vyspraví,“ řekl ředitel Městské nemocnice Ostrava Tomáš Nykel. Jednoho z násilníků prozradilo kolo, na kterém pokaždé po přepadení ujel. 24letý recidivista upoutal pozornost policejní hlídky, když na kole projížděl zasněženým městem. „Vzhledem k počasí, které v té době panovalo, bylo dost atypické venku na kole někoho spatřit, takže pachatel byl zadržen,“ uvedl kriminalista Radim Šaněk.

Další skupina zlodějů přepadla v ostravské čtvrti Mariánské hory a Přívoz sedmnáct seniorek. Nejčastěji jim kradli kabelky. „Byli tři, z toho dva mladiství a jeden ve věku 13 let, který není postižitelný co se týče výkonu trestu a podobných trestních opatření,“ prozradil kriminalista Ondřej Vaněk. Rodiče třináctiletého násilníka čeká pohovor na sociálce. Poslední slovo bude mít soud, který rozhodne, jestli žáka šesté třídy pošle do diagnostického ústavu.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)