Moravskoslezské nemocnice se dočkají oprav

Frýdek - Místek - Moravskoslezský kraj se v příštím roce chystá investovat do zdravotnických zařízení, které spravuje. Největší změny se chystají v nemocnici ve Frýdku - Místku, kde se začne budovat pavilon chirurgických oborů. V opavské Slezské nemocnici se bude stavět pavilon oborů interních. S dokončením staveb se počítá v roce 2015.

Původní pavilon ve Frýdku - Místku byl v roce 2007 kvůli špatnému technickému stavu uzavřen a jednotlivá chirurgická oddělení byla rozmístěna do stávajících objektů, což je stále považováno pouze za provizorní řešení situace. Nově zbudovaný pavilon chirurgických oborů by měl odpovídat nejmodernějším trendům a většinu nákladů na jeho výstavbu půjde z evropské dotace. Součástí nové budovy bude deset ambulancí a také 107 lůžek. Na střeše objektu se počítá s heliportem záchranné služby.

Stavět se bude i v Opavě. Interní obory Slezské nemocnice jsou v současné době různě rozmístěny v šesti budovách, proto je vznik nového pavilonu víc než nutnost. Součástí nové budovy bude také multioborová jednotka intenzivní péče a lůžkové stanice s úzkou vazbou na příjem a ambulantní provoz nemocnice.

K dalším významným investicím ve zdravotnictví v Moravskoslezském kraji bude patřit například rekonstrukce gynekologicko - porodního oddělení v Nemocnici s poliklinikou Karviná - Ráj nebo rekonstrukce ARO v nemocnici v Třinci na Frýdecko - Místecku.

Vydáno pod