Silvestr v Jeseníkách láká tisíce lidí

Jeseníky - Hotely a penziony v Jeseníkách hlásí plno. Na silvestrovské pobyty míří do hor tisíce lidí. Většina lidí jezdí převážně za lyžováním, lákají je ale i jiné zábavné atrakce. Své objednávky ruší jen ve výjimečných případech, zejména ze zdravotních důvodů. Volná lůžka nabízejí už jen některé větší hotely v podhůří.

Červenohorské sedlo – jeden z největších skiareálů Jeseníků. Zdejší hotel nabízí 180 lůžek – letos je obsadil už v polovině října. Někteří hosté si silvestrovský pobyt rezervují už s ročním předstihem. A do hotelu se pravidelně vracejí.

Reportáž Andrey Švubové (zdroj: ČT24)

Horní Lipová láká více milovníky bílé stopy. A i když sněhu ve volném terénu moc není, rodinný penzion Josefa Sekuly musí zájemce už od září odmítat.

Vánoční a silvestrovské pobyty jsou zpravidla o něco dražší. Za jednu noc v privatu zaplatí turisté zhruba 250 korun. Penziony nabízejí lidem zpravidla několikadenní balíčky včetně stravy. Cena se může vyšplhat až na několik tisíc. Zatímco na horách už je plno, větší hotely v podhůří ještě volné pokoje mají. Příkladem je Šumperk, Bruntál i Jeseník.