Autobusové nádraží v Bruntále čeká zásadní rekonstrukce

Bruntál - Autobusové nádraží v Bruntále tvoří osm betonových nástupních ostrůvků a jen každý druhý z nich je zastřešený, není tam ani čekárna. Nádraží přitom denně využívá asi tisíc lidí. Teď se dočkají změny – místo starého nádraží vyroste moderní terminál.

Autobusové nádraží v Bruntále sloužilo více než 40 let. Je už ve špatném stavu a vedení města se proto rozhodlo pro rekonstrukci. Vyřízení dokladů trvalo pět let, městu se ale nakonec podařilo získat i dotace. Ty uhradí většinu z plánovaných sedmdesáti pěti milionů nákladů.

„Od roku 2007, kdy se začala zpracovávat urbanistická studie, jsme vypracovali nejen koncept řešení, ale také dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro územní řízení,“ shrnul starosta Bruntálu Petr Rys. Mluvčí Regionální rady Moravskoslezsko Michal Sobek doplnil, že evropská dotace na nové nádraží činí třiašedesát milionů korun.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Nový terminál, který stávající nádraží nahradí, přinese moderní vzhled i vybavení - informační centrum, toalety, občerstvení, parkoviště pro auta i kola, ale hlavně zastřešenou čekárnu.

Stavební technika autobusy vystřídá už letos na jaře. Na nový terminál se lidé z Bruntálu mohou těšit příští rok v dubnu.