Jaroslav Bába je favoritem dnešní Ostravské laťky

Ostrava - Výškař Jaroslav Bába je hlavním favoritem devátého ročníku mezinárodního halového výškařského závodu Ostravská laťka. Mužská část mítinku začne dnes v šest hodin večer v ČEZ Aréně v Ostravě-Vítkovicích.

Bába, který vyhrál tuto soutěž v letech 2008 a 2011, začne společně s dalšími závodníky plnit limity na březnové halové mistrovství Evropy v Göteborgu.

Ostravská laťka je součástí výškařského seriálu Czech High Jump Grand Prix. K výrazným konkurentům českého atleta patří například loňský vicemistr Evropy z Helsinek Raivydas Stanys nebo Nikita Anišenkov a Andrej Patrakov, kteří skočili 230 centimetrů. Česko budou dále reprezentovat Martin Heindl, Marek Navrátil, Jan Hostonský a Matyáš Daleký.

Zatím největší úspěchy vybojoval osmadvacetiletý rodák z Karviné Jaroslav Bába v roce 2004, kdy získal bronzové medaile na halovém mistrovství světa v Budapešti a na Letních olympijských hrách v Athénách. Roku 2011 získal stříbro na halovém mistrovství světa v Paříži, tehdy skočil 234 centimetrů.