Věra Špinarová chystá turné s Bendem, filharmoniky a světelnou show

Ostrava – Věra Špinarová s kapelou svého syna Adama Pavlíka vyrazí za pár týdnů na druhé samostatné turné. „Během března a dubna navštíví čtrnáct měst po celé České republice,“ informoval produkční Špinarové Jiří Guňka. Dodal, že zpěvačka připravuje repertoár, ve kterém budou její největší hity i úplné novinky. Diváci se mohou těšit i na zcela novou světelnou show.

„Jako hosty si vybrala zpěváka a hudebníka Petra Bendeno, doprovázet ji bude kromě kapely Adama Pavlíka smyčcové kvarteto Janáčkovy filharmonie Ostrava,“ doplnil Guňka.

Jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček, která zpívá už čtyřicet let a dokáže vyprodat pražskou Lucernu, teď má další důvod ke spokojenosti. 10. ledna měla koncert ve vyhledávaném pražském klubu Sasazu, do kterého chodí především mladí lidé. „Koncert byl beznadějně vyprodaný. Návštěvníci byli nadšení z energie, která z Věry sálala,“ líčil produkční Guňka.

Turné začne 5. března v Táboře a skončí 17. dubna ve Žďáru nad Sázavou. V Ostravě bude Špinarová zpívat 10. dubna. Podrobnější informace sdělí na středeční tiskové konferenci, která budu v ostravském klubu Parník.

I když je Věra Špinarová silně připoutána k Ostravě, pochází z Pohořelic u Brna. Ještě jako dítě se s rodiči přestěhovala do Ostravy, kde její otec dostal práci na šachtě. Vyučila se v oboru chamička-prádelní čištění, ale nikdy se neživila ničím jiným než zpěvem. Ten se přitom nikdy neučila. Chodila jen do houslí.

Její kariéru odstartoval v patnácti letech úspěch v pěvecké soutěži, kterou pořádal kulturní dům v Ostravě-Porubě. Dostala se do celostátního kola a také si jí všiml skladatel a muzikant Ivo Pavlík, který se ujal její kariéry a později se s ní oženil. Jejím druhým manželem byl „zpívající bubeník“ Vítězslav Vávra. Nyní jednašedesátiletá Špinarová žije na své usedlosti nedaleko Fulneku.