Neznámý žhář zapálil v Líšnici dva domy. Jeden člověk se nadýchal kouře

Líšnice – Jeden dům zcela vyhořel a druhý zůstal neobyvatelný po požárech, které podle hasičů někdo úmyslně založil v Líšnici na Mohelnicku. Za požárem by podle ČTK mohly být sousedské spory. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu, k hořícím domům vyslali sedm jednotek. Při požáru utrpěl zranění jeden muž. Ačkoli ho ještě před příjezdem hasičů sousedé vynesli ven, nadýchal se zplodin.

Hasiči muži podali kyslík a předali ho zdravotníkům, kteří ho dopravili do nemocnice.

Hasiči původně vyjížděli k ohlášenému požáru seníku, ale brzy zjistili, že situace je mnohem závažnější. „Již cestou k zásahu pozorovali dobrovolní hasiči z Mohelnice hustý černý kouř,“ uvedl mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák. 

V jednom domě začaly hořet na dvou místech matrace. Díky rychlému zásahu hasičů, kteří objekt ochladili a odvětrali, se oheň moc nerozhořel. „Dům však byl hodně zakouřený a neobyvatelný,“ popsal Hošák. Sousední dům s hospodářskou přístavbou, kde bylo na půdě uskladněné seno a sláma, byl ohněm poškozený daleko více. „Ohnisko požáru bylo v přízemí, ale oheň se rychle šířil přes schodiště do podkroví,“ líčil mluvčí. V budově se pak částečně propadl strop. Ačkoli hasiči vynosili ze zničené budovy vybavení, zachránili i část věcí z půdy, přesáhla škoda jeden milion korun.

Vyšetřovatel hasičů objevil několik ohnisek požáru, které svědčí o žhářství. „Příčinu požáru stanovil vyšetřovatel jako úmyslné založení,“ potvrdil Hošák. ČTK uvedla, že za požárem mohou být rodinné spory. Hasiči na místě nadále dohašují.

Vydáno pod