Petr Wolf na útěku řádně splácí peněžitý trest. Poslal druhou splátku

Ostrava - Bývalý poslanec Petr Wolf, který se skrývá na neznámém místě, aby nemusel do vězení, dál splácí peněžitý trest. Na účet soudu přišla z účtu jeho manželky v pořadí druhá splátka, kterou jim soud vyměřil. I tentokrát šlo celkem o 600 tisíc korun.

První splátka na peněžitý trest za jedenáctimilionový podvod s dotacemi přišla od manželů Wolfových na účet ostravského krajského soudu týden před vydáním zatykače. V pořadí druhá splátka se objevila na účtárně soudu dnes dopoledne.

Elektronický příkaz k platbě odešel podle informací České televize z firmy syna manželů Wolfových, která sídlí v Šenově. Mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Křivský potvrdil, že šlo o běžný bezhotovostní styk. „Peníze došly z českého peněžního ústavu,“ uvedl.

Manželům Wolfovým podle soudu nezbývá, než pokutu šest milionů korun zaplatit. V opačném případě by mohli přijít o rodinný dům v Ostravě Petřkovicích a chatu v Krásné v Beskydech. Po Wolfovi, na kterého je vydaný evropský zatykač, policie stále pátrá.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Zjišťujeme informace o možném místě pobytu v České republice, ale samozřejmě pracujeme i s verzí, že se hledaná osoba nachází v zahraničí,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. 

I kdyby se Petr Wolf, který měl být už téměř měsíc ve vězení, nechal zatknout, dostane se na svobodu nejdříve za šest let. Za to, že se skrývá, ho policisté obvinili z maření úředního rozhodnutí.