Kometa doklopýtala k dvoubodové výhře nad Piráty

Brno - Vydřenou výhrou 3:2 nad Chomutovem vstoupila Kometa do play-out hokejové extraligy. Dva body zajistila Brnu Kováčikova trefa v prodloužení.

Ani krach v bojích o play-off neodradil brněnské fanoušky od návštěvy Kajot Arény. Oba týmy začaly opatrně. Skóre otevřeli hosté v sedmé minutě, Palin poslal z modré nepříliš tvrdou střelu a Hromas ji usměrnil za Trvajova záda.

Kometě jakoby zpackané boje o play-off vzaly poslední zbytky sebevědomí, názorně to v jedenácté minutě ukázal Holec. Ten si sice v úniku dokázal blafákem položit Kostúra, puk do odkryté brány ale už zasunout nesvedl.

Krátce po začátku druhé třetiny dostali fanoušci Brna konečně důvod k radosti, Jakub Svoboda v rohu vybojoval kotouč a Žižkovu střelu od modré do sítě chytře tečoval nejproduktivnější muž brněnské sestavy, Jan Hruška.

Rozhovor s Jozefem Kováčikem a Janem Hruškou (zdroj: ČT24)

Severočeši dostali šanci na návrat do vedení při luxusně dlouhé přesilovce pět na tři způsobené vyloučením hned tří Brňanů v krátkém sledu. Když už se zdálo, že Chomutov kombinuje naprázdno, Rutovu střelu dorazil za Trvaje Šagát. I tak ale Pirátům zbývala více než minutová převaha dvou hráčů na ledě, vytěžit z ní už ale nedokázali.

Brno se dokázalo vrátit zpět do hry ještě před druhou přestávkou. Patrik Lušňák si několikrát vyměnil puk s Petrovickým, a když jeho nabídku ke gólu překazil pád obránce, napodruhé už mezi Kostúrovy betony zamířil sám.

Třetí dějství nabídlo z obou stran nevýrazný výkon. Kometa nevyužila ani tlaku v závěrečné přesilovce, zápas tak dospěl do prodloužení. V něm ještě čtveřice Brňanů hrála více než minutu jen proti třem, ale bez gólového výsledku. Domácí v prodloužení takřka nepustili Chomutov z obranného pásma, přesto se zdálo, že utkání dospěje do nájezdů.

Rozhovor s Vladimírem Kýhosem a Jiřím Trvajem (zdroj: ČT24)

Půl minuty před koncem prodloužení ale přesně z modré napřáhl Jozef Kováčik a Kometa se mohla zaradovat alespoň ze dvou bodů. Vítězstvím tak návrat na brněnskou lavičku oslavil i trenér Vladimír Kýhos, který nahradil odvolaného Zdeňka Veneru.

Na barážové příčky má Kometa už jedenáctibodový náskok, záchranu v nejvyšší soutěži si tak bude moci definitivně zajistit už v pátečním zápase s Karlovými Vary.

Vydáno pod