Zbrojovku srazil smolný gól, opět je bez bodu

Brno -  Fotbalisté Slavie přerušili sedmizápasovou sérii bez vítězství a vzdálili se sestupovému pásmu. Pražský tým čekání na tříbodový zisk ukončil v předehrávce 19. kola první ligy v Brně, kde zvítězil gólem Martina Juhara 1:0.

Utkání chudé na šance rozhodl po hodině hry Juhar, jehož střelu brankář Doležal podcenil a míč pustil do sítě. Utkání sousedů v tabulce začala lépe Slavia. V šesté minutě vypálil z hranice vápna Juhar a notně vystrašil brankáře Doležala. Zbrojovka se do tempa dostávala pozvolna, první šanci měl v 16. minutě Mezlík, ke kterému se odrazil míč po rohu. Zkušený brněnský záložník ale tvrdou ranou těsně minul branku.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Poté se hrál jen průměrný fotbal s minimem šancí na obou stranách. První poločas tak skončil bez branek, a ani po přestávce diváky v chladném počasí hra moc nebavila. Zbrojovka postrádala kvalitu v rozehrávce, navíc kvůli zdravotním problémům musel ze hry odstoupit kapitán Švancara a útočná činnost Brna se tím v podstatě zhroutila.

Pražané se nikam netlačili a čekali na soupeřovu chybu. Jedna z nich přišla v 61. minutě. Míč propadl na malé vápno, kde byl připravený Mičola, ovšem jeho rána z otočky skončila vysoko nad bránou.

Doležal udělal hrubku a gól byl na světě

Jenže první varování Zbrojovce nestačilo, o minutu později už inkasovala. Pražané rozehráli nakrátko standardní situaci a domácí nechali spoustu prostoru Juharovi, který z velké dálky napřáhl. Míč nepříjemně poskakoval a nakonec doplachtil až do Doležalovy sítě.

Slavia od té doby kontrovala výsledek. Až na jedinou výjimku žádné komplikace nepřipustila. Zbrojovka si šanci na vyrovnání vytvořila jen v 90. minutě, kdy se k dlouhému centru dostal Pernica, ale Čontofolský vytáhl míč nad břevno. Ani potřetí tak Brno nedokázalo v jarní části soutěže bodovat.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:1 (0:0)

Branka: 62. Juhar. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Peřina. ŽK: Michal Škoda - Bortel, Vošahlík. Diváci: 4102.

Brno: Doležal - Husár, Pernica, Brabec, Hyčka (84. Traoré) - Pašek (57. Kunc), Šoljič, Zavadil, Mezlík - Švancara (61. Přerovský), Michal Škoda. Trenér: Čuhel.

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka - Gecov (46. Zmrhal), Juhar, Petrák, Mičola (90. Šimeček) - Škutka (66. Milan Škoda), Vošahlík. Trenér: Rada.