Třebíč zdramatizovala sérii o postup do extraligové baráže

Třebíč - První porážku ve vyřazovacích bojích musela na třebíčském ledě přijmout Mladá Boleslav. Horácká Slavia díky výhře 2:1 snížila stav série na 1:2. Čtvrtý zápas se hraje ve středu opět na Vysočině.

Diváci v Třebíči v úterý mohli vidět prvoligové semifinále po dlouhých jedenácti letech. Horácké Slavii dávala naději i příznivá bilance zápasů s mladoboleslavskými Bruslaři. V normální hrací době s nimi v letošní sezóně doma ještě neprohrála.

K bojovnosti a nasazení přidaly oba týmy hned od začátku urputnou snahu neudělat chybu. Po většinu první třetiny se tak více než oba brankáři potili hráči v poli. První šanci musel ve dvanácté minutě likvidovat boleslavský Will, který s obtížemi odvracel nepříjemnou Nahodilovu střelu. Tři minuty před koncem první části ale zatím nejúspěšnější brankář play-off už takové štěstí neměl. David Ostřížek dostal pobídku od Tomáše Vondráčka a na brankovišti nezaváhal.

Sestřih a ohlasy utkání Třebíč - Mladá Boleslav (zdroj: ČT24)

Středočechům jakoby na Vysočině zamrzly nohy, pozorného Čiliaka dokázali pořádně prověřit až při přesilovce pět na tři. Domácí měli rozhodně více ze hry, Káňovu střelu ještě Will zachytil, pokus pamětníka jedenáct let starého semifinále - Dolníčka ze závěru třetiny už sice v síti skončil, ke štěstí Boleslavi ale až po vypršení druhé dvacetiminutovky.

Rozhovor s Tomášem Fořtem a Tomášem Kautem (zdroj: ČT24)

Hned na začátku třetí třetiny dostala Boleslav luxusní výhodu čtyřminutové přesilovky po faulu Káni. Lopotně kombinující útočníky ale obral o puk Fořt, po průniku přes celé hřiště se dostal až ke střele a proti Kautově dorážce už Will neměl šanci. Boleslav záhy získala opět čtyřminutovou příležitost na reparát. Střeleckou nemohoucnost prolomil až David Vrbata, který po přesilovkové kombinaci přesně napřáhl ze střední vzdálenosti.

Rozhovor s obráncem BK Mladá Boleslav Borisem Žabkou (zdroj: ČT24)

Závěr zápasu nabídl více tvrdosti než hokejové krásy, Výborný nejdříve vrazil Nahodila na mantinel a dostal trest pět minut plus do konce utkání. Výhodu domácích přerušila po půlminutě série faulů na obou stranách, po které se počet hráčů na ledě vyrovnal. Nadšeně bojující Třebíč si před více než třemi tisícovkami diváků už ale vítězství vzít nenechala a nad Bruslaři zvítězila 2:1.