Vazba pro vraha?

Bruntálsko - Z dvojnásobné loupežné vraždy obvinili kriminalisté čtyřiadvacetiletého muže. Ve Městě Albrechticích na Bruntálsku měl kvůli dluhům nožem ubodat rodiče své přítelkyně - místního majitele továrny a jeho ženu - oba patřili mezi největší místní zaměstnavatele.

Na radnici ve Městě Albrechtice vlaje černý prapor. Město uctilo památku zavražděných manželů Maršálských.

Majitelé továrny na dřevoobráběcí stroje patřili mezi mecenáše místní školy a zámku, ale hlavně přes dvacet let dávali práci téměř stovce lidí. Ti teď hledají odpověď na otázku: kdo a jak firmu povede. Zatím ji nedostali.

„Je to tragédie. Nejenom, že to byl místní podnikatel, který zaměstnával lidi, ale také zastupitel,“ říká starosta Města Albrechtice Luděk Volek.

Z brutální vraždy je obviněn čtyřiadvacetiletý mladík, bývalý přítel jejich mladší dcery. Policisté se spolu s obviněným během dne vrátili na místo dvojnásobné vraždy. Zajímalo je, jak budoucího tchána s tchýní připravil nožem o život a co z domu ukradl. 

Ženichovi své mladší dcery rodiče natolik věřili, že mu podle informací České televize chtěli předat továrnu. Jenže za jejich zády vybral z firemního účtu přibližně půl milionů korun a prohrál je v automatech. S nastávajícím tchánem s tchýní se dostal do konfliktu, který skončil dvojnásobnou vraždou.

Při zatčení se obviněný policistům nejprve ke všemu přiznal, během výslechu ale začal mlžit a nakonec odmítl vypovídat. Jestli skončí ve vazbě, rozhodne soudce nejpozději zítra odpoledne.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)