Policie obvinila tři muže z vraždy manželů z Bohumína

Ostrava - Policisté obvinili tři muže ve věku 38 až 54 let z vraždy manželského páru z Bohumína na Karvinsku. K motivu vražd, které byly podle politictů rafinovaně naplánované, se zatím nevyjádřili. Podle neoficiálních informací zmizely z domu unesených a poté zastřelených obětí peníze a počítač se záznamem z kamerového systému.

Policie po sedmašedesátiletém muži a jeho devětapadesátileté manželce pátrala od 1. března, poté co zmizení páru ohlásila jejich dcera. Při pátrání spolupracovali čeští policisté s kolegy v Polsku. Mluvčí krajské policie Soňa Štětínská potvrdila, že těla manželského páru našli v úterý v objektu ve Slezské Ostravě. Oba byli zastřeleni.

Podle Štětínské pachatelé vylákali poslední únorový den muže z domu, svázali ho a dali mu roubík. Pak ho převezli do připraveného objektu ve Slezské Ostravě. Stejně podle Štětínské postupovali i u jeho manželky. „Snažili se důkladně po sobě zahladit stopy,“ podotkla Štětínská, podle níž z dosavadního vyšetřování vyplývá, že pachatelé byli naprosto přesvědčeni, že policie těla nenajde.

Z vraždy policisté nejprve obvinili muže ve věku 38 a 42 let z Karvinska, které ve středu zadržela zásahová jednotka. Soud už rozhodl o jejich vzetí do vazby. Ve čtvrtek policie vyhlásila pátrání po posledním, čtyřiapadesátiletém muži, který byl zadržen v pátek na Slovensku. Nyní se řeší jeho vydání do České republiky.

„Šlo o muže, kteří byli v minulosti odsouzeni pro úmyslnou trestnou činnost. Své oběti znali. Pod tíhou důkazů začali s policisty částečně spolupracovat. Po zadržení proběhly domovní prohlídky a prohlídky dalších prostor. Policisté zajistili různé stopy a věci, které budou podrobeny expertize,“ podotkla Štětínská.

 Podle kriminalistů jde o velmi závažný případ, s nímž se uplynulých 20 let nesetkali. „Mezi důvody k tomuto hodnocení patří rafinovanost pachatelů, plánovaní vražd a zahlazování stop,“ uvedla Štětínská. Zločinci se kriminalisty snažili zmást i falešnými stopami.

Vydáno pod