Na Opavsku se chystají na začátek turistické sezony

Opavsko - Zima sice ještě neskončila, na Opavsku už ale vrcholí přípravy na novou turistickou sezonu. Památky, zajímavosti a turistické atrakce se tam poprvé představí turistům společně. Nechtějí si konkurovat a méně známé lokality mohou získat nové návštěvníky.

Všude probíhá velký úklid, utírání prachu nebo chystání květinové dekorace. Na zámcích v Raduni a Hradci nad Moravicí na Opavsku jsou přípravy na novou turistickou sezonu v plném proudu. První turisté projdou zámeckými branami už za pár dní.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Nejen opavské zámky však letos čeká jedna premiéra. Poprvé se nebudou turistům představovat jednotlivá lákadla Opavska. Vystupovat budou společně pod značkou Opavské Slezsko. „Cílem celé této akce je představit ucelenou nabídku všem návštěvníkům a zvýšit návštěvnost v naší turistické oblasti,“ uvedla Eva Balarinová, koordinátorka projektu Opavské Slezsko.

Propagovat se ale nebudou jen největší a nejznámější atrakce regionu. Ke slovu se dostanou i soukromníci nebo malé obce. V Budišově nad Budišovkou to bude třeba muzeum břidlice.

Zkrátka nepřijdou ani gurmáni, rybáři nebo milovníci sportů. Počet zapojených míst se pohybuje už v desítkách. První společnou akcí bude slavnostní zahájení turistické sezony 6. a 7. dubna.