Za týden začne turistická sezóna

Poodří – Moravské Kravařsko - Turistická sezóna už klepe na dveře a pro turisty se chystá spousta novinek. Například v oblasti Poodří – Moravské Kravařsko bude nově dostupný průvodce do mobilních telefonů, díky kterému lidé najdou ta nejzajímavější místa, které stojí za to vidět. Velkým lákadlem bude tradičně kunínský zámek nebo mlýn Wesselsky.

Zámek v Kuníně je vlajkovou lodí turistické oblasti Moravské Kravařsko, která každý rok přitáhne asi 25 tisíc návštěvníků. Letos má cíle ještě vyšší. Slaví totiž 10. výročí.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Kromě kunínského zámku mohou lidé v Moravském Kravařsku a Poodří navštívit desítky jiných míst. Oblast se táhne od Bílovecka přes Studénku, Fulnecko a Odersko až k Poodří.

„Novinkou je mlýn Wesselsky, který se v současné době rozjíždí. Myslím, že tam je velká budoucnost,“ uvedla Pavlína Ambrosch, projektová manažerka Moravského Kravařska.

Na turistickou sezónu se připravují i jednotlivá informační střediska. Jejich pracovníci prošli v uplynulých měsících workshopy, aby byli schopni poradit všem, kteří chtějí poznat památky a zajímavosti nejen Novojičínska.

Turistická sezóna se naplno rozběhne začátkem dubna. Už poslední březnový den tady v kunínském zámku zahájí výstavu Poklady z depozitářů. Ve stejný den proběhne také první letošní prohlídka.