Zlínští volejbalisté zdolali Ostravu a odvrátili hrozbu vyřazení

Zlín - Volejbalisté Zlína odvrátili ve čtvrtfinále extraligy hrozbu vyřazení. V domácím prostředí sice prohráli s Ostravou úvodní set, ale nakonec zvítězili 3:1 a snížili stav série na 2:3. V dalším čtvrtfinálovém duelu si třetí výhru připsala Příbram, která doma zdolala ČZU Praha také 3:1. Šesté zápasy se hrají v sobotu v Praze a v Ostravě.

Sestřih utkání Zlín - Ostrava (zdroj: ČT24)

Zlín skončil v základní části extraligy čtvrtý, o jedno místo před svým soupeřem, ale výhodu domácího prostředí využil jen v prvním čtvrtfinálovém souboji. Druhé domácí utkání ztratili svěřenci trenéra Romana Macka v tie-breaku, následně dvakrát prohráli v Ostravě a ocitli se na pokraji vyřazení.

Ostravané vstoupili lépe i do pátého duelu, v němž si mohli zajistit postup do semifinále. První sadu ve Zlíně vyhráli 25:21, ale víc už jim domácí celek nedovolil.

Pátý zápas mezi Příbramí a ČZU Praha měl podobný průběh, také v tomto případě získali hosté pouze úvodní set. Výborným výkonem se prezentoval Polák Adrian Patucha, který v domácím mužstvu uhrál 33 bodů včetně sedmi es. Vítězní Středočeši, třetí celek dlouhodobé části extraligy, se v sérii ujali vedení 3:2.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 5. zápasy:

Zlín - Ostrava 3:1 (-21, 20, 12, 19) Nejvíce bodů: Kolář 16, Kostoláni a Přikryl po 15, Čajan 11 - Michalovič 20, Mauler 14, Fořt 7. Stav série: 2:3.

Příbram - ČZU Praha 3:1 (-25, 16, 19, 17) Nejvíce bodů: Patucha 33, Leikep 12, Čížek 11, Bezděka 10 - Marel 14, Finger, Bartůněk, Pajma a Kuboš po 7. Stav série: 3:2.

Vydáno pod