Přepadení benzinky se lupiči nevyplatilo

Mohelnice -V Mohelnici dnes ocenili svědka přepadení benzinové pumpy, který pomohl policii lupiče dopadnout. Maskovaný muž, který minulý týden benzinku přepadl si navíc díky duchapřítomnosti a odvaze obsluhy odnesl jen zlomek částky, která byla v pokladně. Ani té si ale lupič dlouho neužil, chvíli po přepadení ho policisté zatkli.

Minulý čtvrtek v půl osmé večer vchází na prodejnu benzinové stanice v Mohelnici maskovaný muž s baseballovou pálkou v ruce. Začne hrozit obsluze a chce peníze. Rychle obchází pult a zaměstnanec benzinky otevírá pokladnu. Po několika vteřinách dojde k potyčce. Duchapřítomný a odvážný mladík lupiče přemůže a bije ho jeho vlastní zbraní.

Obsluha vyběhla z benzinky ven. Zraněný lupič posbíral ze země zlomek tržby a dal se na útěk. „Viděl jsem obsluhu, jak vyběhla z benzinky, skočila mi pod auto, zastavila mě a řekla, že ji přepadli,“ uvedl Martin Šembera, svědek přepadení.

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

Svědek lupiče sledoval a okamžitě kontaktoval policii. Ta pachatele pronásledovala a zadržela ho.

Za odvahu a významnou pomoc při dopadení lupiče dnes v Mohelnici Martina Šemberu ocenili. Významným dílem k tomu přispěl i zaměstnanec benzinky, který pachatele zranil a při jeho útěku zdržel.

Pracovat na této benzinové stanici je rizikové povolání. Za poslední čtyři roky tady lupiči přepadli obsluhu už počtvrté.