Velikonoční kontroly na brněnských silnicích dopadly dobře

Brno - Velikonoce jsou v kalendářích policistů vyznačeny červenou barvou. Řada lidí se totiž vydává na návštěvy ke známým a někteří se odváží sednou za volant i s alkoholem v krvi. Na silnicích proto celé pondělí probíhaly důkladné kontroly. Řidiči byli ale letos většinou vzorní, a tak za odměnu dostávali nealkoholické pivo.

Desítky policistů v ulicích, stovky kontrol už od pondělního rána. Tak vypadaly Velikonoce na brněnských silnicích. „Dobrý den, pane řidiči silniční kontrola a já vás požádám o doklady.“ Tuto větu slyšelo množství lidí, kteří se dnes rozhodli sednout za volant.

Letos byli řidiči zodpovědní a až do poledne nenadýchal nikdo ze zastavených. „Zatím jsme nepřistihli nikoho pod vlivem alkoholu. Kontrolujeme samozřejmě i to, zda řidiči nejezdí pod vlivem drog a jiných návykových látek,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Ti, u kterých kontrola proběhla v pořádku a nic nenadýchali, dostali i malý dárek - jednorázový alkoholtester a nealkoholické pivo.

Policejní kontroly na silnicích o Velikonočním pondělí (zdroj: ČT24)

Ačkoliv dopoledne dopadly kontroly dobře, policisty bude možné potkat na silnicích i v noci či zítra. Budou totiž ověřovat, zda lidé nesedají za volant se zbytkovým alkoholem v krvi.