Tenistky odletěly s finálovou motivací, Kvitová dorazí z Katovic

Praha - V dobré náladě a s motivací vybojovat třetí finále ve Fed Cupu v řadě odletěly české tenistky do Itálie. V Palermu se dvojnásobné držitelky stříbrného poháru utkají s domácím výběrem o nadcházejícím víkendu. Přímé přenosy všech utkání můžete sledovat na ČT sport a webu ČT.

„Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů a naší největší motivací je zahrát si zase finále doma,“ řekl kapitán Petr Pála na Letišti Václava Havla. Tenistky loni porazily v boji o titul v Praze Srbsko a i letos by v případě výhry nad Italkami měly ve finále buď proti Ruskám, nebo Slovenkám výhodu výběru domácího prostředí.

Pálovi se na cestu hlásila z pěti nominovaných čtveřice Klára Zakopalová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Chyběla jen jednička Petra Kvitová, která přiletí soukromým letadlem až v pondělí po finále v Katovicích.

„Vždycky dělá problémy. Trošku ji znám,, tak jsem to čekal,“ vtipkoval Pála na účet světové osmičky Kvitové. Předloňská vítězka Wimbledonu se nedala a v telefonickém rozhovoru z Polska repliku v lehkém tónu vrátila: „Myslela jsem, že to kapitán trošku sleduje, ale asi ne…“ Ostatní tenistky vzápětí popřály Kvitové hodně štěstí do boje o titul s Robertou Vinciovou, která bude v Palermu dvojkou italského výběru. Kvitová slíbila, že zkusí Italky vystrašit. „Budu se snažit, ale bude to těžký zápas,“ řekla Kvitová.

Pála bere do Palerma pět hráček, ale v konečné nominaci můžou zůstat jen čtyři. Momentálně je mimo čtveřici Hlaváčková, ale kapitán může složení změnit ještě v pátek před losem. „Zamotanou hlavu z toho nemám. Jsem rád, že všechny holky kývly, letí a čtveřici určím v týdnu,“ řekl Pála a dodal: „Chceme zase hrát finále doma a tohle je nejlepší cesta. Byla by chyba nemít náhradu v případě zranění.“

Italky v čele se světovou sedmičkou Sarou Erraniovou připraví na zápas antuku, na které nad Pálovým výběrem v roce 2010 vyhrály v Římě. „Chceme jim to oplatit, ale bude to těžké,“ řekla Kvitová. „Italky jsou na antuce strašně nepříjemné, ale my máme Petru Kvitovou a neřekla bych, že jsou favoritky,“ řekla Zakopalová.

Zakopalová, která bude od pondělí poprvé v kariéře světovou dvacítkou, může být do jisté míry průvodkyní tenistek po Palermu. Na Sicílii hrála v minulosti už sedmkrát turnaj WTA, v roce 2005 došla až do finále dvouhry a předloni i čtyřhry. „Mohla bych (provázet), pár míst tam znám, třeba kde dělají dobré zmrzliny. Ale turnaj se hrál v jiném klubu, než bude Fed Cup,“ řekla jednatřicetiletá pražská rodačka.

Zdravotně bez komplikací odletěly už Šafářová a Hradecká. Aktuální českou trojku Šafářovou trápilo po Charlestonu koleno a stříbrnou olympijskou deblistku Hradeckou zablokovaná žebra. „Mělo by to být v pořádku,“ shodly se obě tenistky.

Vydáno pod