Znojmo rozstřílelo Vlašim a dál pomýšlí na postup do první ligy

Znojmo - Znojemští fotbalisté se po třech týdnech opět představili na domácím hřišti. Ve 23. kole zvítězili nad Vlašimí 6:1 a udělali další průběžný krok k vysněné první lize. Znojmo se tak pevně usadilo na druhém místě tabulky. Oproti vedoucímu týmu Bohemians 1905 mají zápas k dobru.

Znojmo si vypracovalo rozhodující náskok už během úvodní pětiminutovky, kdy se dvakrát trefil Radim Nepožitek. Vzápětí sice snížil z dorážky po chybě brankáře Vlastimila Hrubého Ondřej Průcha, jenže ještě do poločasu hosté dostali další tři góly. Dvakrát se prosadil Josef Hnaníček, který nejprve tečoval míč do branky po rohovém kopu a následně zužitkoval technickou ranou Nepožitkův centr. Mezi jeho trefy vklínil gól ze sólového úniku Marek Heinz, který pět minut před koncem zápasu dokonal debakl svou již šestou brankou v pátém duelu od příchodu z prvoligové Olomouce.

Rozhovor s Leošem Kalvodou a Josefem Hnaníčkem (zdroj: ČT24)

Cesta za vysněným postupem do první ligy povede však nejen přes dosavadní jarní domácí neporazitelnost. Úspěšnost v roli hostujícího celku si nyní ověří Znojmo hned dvakrát po sobě, nejprve na Táborsku a poté v Opavě.

Znojmo - Vlašim 6:1 (5:1)

Branky: 2. a 5. Nepožitek, 25. a 42. Hnaníček, 35. a 85. Heinz - 8. Průcha. Rozhodčí: Orel - Blažej, Marek. ŽK: Lacko - Putz, Janda. Diváci: 873.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Lacko, Buchta (81. Mička) - Helísek, Nepožitek (63. Cihlář), Okleštěk - Heinz (85. Ševčík). Trenér: Kalvoda.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, Krmpotič (46. Kropík), Sudek - Křeček - Janda, Wojnar, Putz, Průcha (46. Kocourek) - Jícha (73. Pokorný). Trenér: Frýdek. 

No comment: Znojmo-Vlašim (zdroj: ČT24)