Kvitová obrátila zápas s Erraniovou, Češky prohrávají v Itálii 1:2

Palermo – Petra Kvitová se v duelu dvou jedniček proti Saře Erraniové nadechla k velkému obratu a po výsledku 2:6, 6:2 a 6:0 drží šance českých tenistek na obhajobu titulu ve Fed Cupu. V Itálii vedou domácí hráčky 2:1. Klání ovlivnil silný déšť, jenž skrápěl Palermo již od včerejšího večera. Na kurt se dostaly hráčky s pětihodinovým zpožděním. Čtvrtá dvouhra se kvůli tomu odehraje zítra dopoledne.

V sicilské metropoli od sobotního pozdního večera pršelo a vytrvalý déšť během noci zhoustl. Kurt byl celou dobu pod plachtou, ale vydržel v dobrém stavu. Před půl pátou odpoledne se konečně mohly hráčky postavit ke třetímu zápasu. Kvitová začala, kde včera skončila s Vinciovou. Opět se snažila hrát útočně, ale hodně chybovala. Erraniové stačila strojově přesná obranná hra k výbornému vstupu do utkání. Své první podání v Palermu dokázala vyhrát světová osmička Kvitová až za stavu 0:5. V dalším se však už dostala do tradičních potíží a první sadu ztratila rychle 2:6.

Na úvod druhého setu hrála Kvitová velmi trpělivě, s Italkou se dostávala do dlouhých výměn, ve kterých dělala méně nevynucených chyb. Postupem času stupňovala česká hráčka přesnější hrou tlak, držela si svůj servis a Erraniová byla hluboko zatlačena za základní čáru. Na Kvitové bylo vidět, jak jí stouplo sebevědomí, vycházely jí riskantní míče a za hodinu a sedmnáct minut srovnala stav setů.

V obrovském laufu hrála Kvitová i v rozhodujícím setu, ještě přiostřila své údery a Erraniová její hru nestíhala. Česká tenistka dotáhla velký obrat a drží šance českého týmu v Palermu.