AVÍZO: Víkend na zámku v Mníšku

Zámek Mníšek pod Brdy má na nejbližší volné dny připraveny speciální prohlídky určené rodinám s dětmi. V sobotu 27. dubna po celý den mohou navštívit nové Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi a od 16 hodin si rezervovat místo na oblíbené Podvečerní prohlídky s andělem a Bílou paní.

Tentokrát na nich bude dokonce provázet zámecká čarodějnice a budou to speciální prohlídky čarodějnické! Anděl se chystá pasovat děti do šlechtického stavu, Bílá paní bude chodit po arkádě a čarodějnice třeba čarovat!

Čarodějnice zůstane na zámku i v neděli 28. dubna a bude provázet na Čarodějnických prohlídkách po celý den. Vyprávět se bude o kouzlení, létání na koštěti, vaření lektvarů a pálení čarodějnic.

Speciální prohlídky určené rodinám s dětmi se připravují i na státní svátek, ve středu 1. května!

Prohlídky pro děti nutné rezervovat na tel. 318 590 261.

Ze zámku v Mníšku pod Brdy
Zdroj: ČT24/Marie Charvátová

Čarodějnice na zámku Mníšku pod Brdy (avízo doplněno a rozšířeno v pátek 26. 4.)

Čeká nás příjemný jarní víkend a navíc se blíží pálení čarodějnic, proto zámek Mníšek pod Brdy připravuje zajímavé tematické prohlídky určené pro děti a jejich rodiče. 

V sobotu a neděli 27. a 28. dubna vás přivítají hodné zámecké čarodějnice, které se nijak nebojí, že by byly upáleny. „Jsme milé a usměvavé a těšíme se na všechny návštěvníky,“ prohlásila jedna z nich. V sobotu se čarodějnice chystají provázet rodiny s dětmi na Podvečerních prohlídkách s andělem a Bílou paní. Nejprve zavítáte do jídelny a malé zámecké kaple. Tam už bude čekat anděl, který má pro děti důležité poselství. Když ho pozorně vyslechnou, budou pak od něj pasovány na princezny a rytíře! A jestlipak už jste, děti, někdy mávaly Bílé paní? Pokud ne, u nás dostanete příležitost.

Zámecká čarodějnice pak s vámi bude procházet dalšími salóny a salónky a povypráví o svém životě. Jak se taková čarodějnice vůbec pozná? Musí být jenom stará, zlá a ošklivá? Na čem létala a jaké vaří lektvary? A co její domácí mazlíčkové? Dozvíte se mnoho zajímavého, a jestli znáte i vy nějaké zaříkadlo, určitě ho přijďte naší čarodějnici naučit!

„Podvečerní prohlídky začínají od 16.00 hodin a je nutné mít na ně rezervované místo. Rezervace probíhají na tel. č. 318 590 261,“ upozorňuje průvodkyně Ivana Černá.

Zámecká čarodějnice se zdrží i na Čarodějnické prohlídky během neděle. Prozradíte jí, že víte, jak se sedá na létací koště? Že znáte léčivé bylinky? Pomůžete najít její zvířecí kamarády? Přijďte se k nám za naší čarodějnicí podívat, přiletí zase až za rok! Prohlídky probíhají od 11.45 každou hodinu po celé odpoledne. Poslední začíná v 15.55 hodin.

Po celý víkend zveme rodiny s dětmi také do Kouzelného sklepení plného pohádkových bytostí! Zavítejte do tajemných sklepů a seznamte se s princeznou, vílami, vodníkem nebo čertem a dalšími zástupci pohádkové říše. „Prohlídky sklepení trvají 15 minut a jsou vhodné pro všechny nebojácné návštěvníky,“ dodává průvodkyně Anna Čelouchová.

„Speciální Májové prohlídky pak pro děti chystáme o státním svátku, ve středu 1. května. Děti i jejich rodiče mají volný den a my je rádi na našem zámku uvítáme a něco pěkného jim povíme,“ zve ještě do Mníšku průvodkyně Marie Charvátová.