Slovácko zabralo. Výhrou přišpendlilo Budějovice ke dnu

Uherské Hradiště - Východomoravský tým dočasně zažehnal vleklé trápení. Slovácko porazilo poslední České Budějovice doma 2:0 a ukončilo sérii sedmi soutěžních porážek. Utkání rozhodli po změně stran Libor Došek a Roman Haša. Tým z Uherského Hradiště se v tabulce první ligy posunul na desáté místo.

České Budějovice mohl poslat do vedení už v páté minutě Rýdel, jehož přímý kop musel vyboxovat domácí gólman Melichárek. Hosté byli ještě blíž vedoucí brance ve 25. minutě. Dlouhý míč propadl až k volnému Táborskému, ale ten přestřelil. Tím jen potvrdil, že Dynamo je s 19 góly nejhorší ofenzivní tým soutěže. Po půl hodině hry se prvním střeleckým pokusem prezentovalo také Slovácko, ale Hašův pokus letěl mimo tři tyče.

Reportáž Jana Vařeky (zdroj: ČT24)

Slovácko si svou aktivitu přeneslo i do druhé půle. V 51. minutě se v šestnáctce odrazil míč k volnému Doškovi, který ale v tutové šanci selhal a zamířil jen vedle levé tyče. O sedm minut později nejlepší týmový střelec předchozí zaváhání napravil, ve vzdušném souboji předčil nedůrazného brankáře Křížka a vstřelil první gól Slovácka na vlastním hřišti v jarní části soutěže. Došek zaznamenal svůj devátý ligový zásah v sezoně. Odpovědět mohl rychle Táborský, který ke smůle Českých Budějovic střelou z dálky opět netrefil branku domácích.

Rozhovor s trenérem Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

Slovácko svůj náskok pojistilo v 74. minutě druhou trefou. Po rohovém kopu nacentroval Kerbr na Hašu, a mladý útočník si připsal premiérový ligový gól v kariéře. Tým z Uherského Hradiště v závěru náskok udržel, mrzet ho může jen fakt, že osmou žlutou kartu v ročníku dostal kapitán Trousil, jenž tak bude chybět v dalších dvou zápasech.

Rozhovor s Romanem Hašou (zdroj: ČT24)

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)

Branky: 58. Došek, 74 Haša. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Blažej. ŽK: Kubáň, Daníček, Haša, Trousil - Klesa, Malakjan, Lengyel. Diváci: 4156.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Hlúpik (80. Kovář), Šumulikoski, Daníček, Kerbr (90.+1 Hála) - Došek, Haša (85. Skalák). Trenér: Habanec.

Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel (76. Linhart), Machovec, Hanzlík (80. Wermke) - Malakjan, Rýdel (60. Javorek), Benát, Sandro - Táborský, Řezníček. Trenér: Švantner.