Brněnské studio ČT zve na den otevřených dveří

Diváci budou mít o nastávajícím víkendu příležitost nahlédnout do „kuchyně“ pořadů České televize. Své brány jim otevře v sobotu 4. května, a to v Praze, Brně i Ostravě. Brněnské studio láká na výstavu kostýmů a prohlídku televizní techniky od historické až po současnou. Lidé se tam setkají také s oblíbenými moderátory nebo herci a tvůrci pohádky Šťastný smolař.

Parkovací místa v Jezuitské ulici v centru Brna jsou permanentně obsazená bílými auty s červeno-modrým logem, které naznačuje, že Česká televize je tady doma. Závory na vrátnici často přitahují mnoho zvědavých pohledů kolemjdoucích. Co se skrývá za nimi, to budou mít šanci kolemjdoucí zjistit v sobotu 4. května. Televizní studio sídlící v budově Typos jim bude přístupné od 9 do 16 hodin.

„Návštěvníci uvidí kostymérnu, maskérnu, podívají se do studia A, kde se natáčí například Dobré ráno, AZ-kvíz nebo Sama doma, nahlédnou do zpravodajského studia, dále do obrazové a zvukové režie, střižen a dalších pracovišť,“ řekla mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová.

Mluvčí ČT Brno Hana Orošová zve diváky na Den otevřených dveří (zdroj: ČT24)

Prohlídku si zájemci nemusejí rezervovat předem, stačí přijít na vrátnici, kde každá skupinka dostane vlastního průvodce. „Na každém pracovišti budou navíc technici, kteří lidem představí technologie a jejich obsluhu,“ doplnila mluvčí.

V zákulisí pořadu AZ-kvíz
Zdroj: ČT24/ČT Brno

Přímo před studiem bude připravený přenosový vůz a SNG vůz, který televize využívá k živým přenosům ve zpravodajství. „Do obou budou moci diváci nahlédnout, ve studiu jim umožníme vyzkoušet si třeba práci s kamerou,“ láká Hana Orošová.

Jedinečnou příležitostí bude i možnost setkat se osobně s některými tvářemi brněnského studia. Návštěvníky přivítají moderátoři zpravodajských pořadů (Petr Malý, Lenka Solanská, Ivana Šmelová), moderátoři Dobrého rána (Lenny Trčková, Ondra Blaho) a moderátorky Sama doma (Soňa Šuláková a Tereza Stýblová).

Pro autogram si lidé budou moci přijít také za představiteli pohádky Šťastný smolař Martinou Zábranskou a Filipem Cílem nebo za jejím režisérem Jiřím Strachem. Nejmenší děti zase potěší postavičky Krtečka a Večerníčka, děti si mohou „osahat“ kostýmy, které se objevily (nebo se teprve objeví) v pohádkách.

Vydáno pod