Štěpánek poprvé po operaci vyhrál dvouhru na okruhu ATP

Mnichov - Radek Štěpánek poprvé po návratu k tenisu po operaci krční páteře vyhrál zápas dvouhry na okruhu ATP. V Mnichově dnes v prvním kole vydřel postup přes sedmého nasazeného Michaila Južného z Ruska po třísetové a dvě a půl hodiny trvající bitvě 6:4, 5:7 a 6:4.

Štěpánek podstoupil koncem ledna operaci vyhřezlé ploténky a po návratu uspěl na elitním okruhu až ve třetím singlu. Proti Albertu Ramosovi ze Španělska v Monte Carlu a Ernestsu Gulbisovi z Lotyšska v Barceloně neuhrál ani set. Dočkal se až proti Južnému, kterého porazil naposledy v roce 2004 a od té doby s ním dvakrát prohrál. V celkové bilanci vzájemných zápasů snížil na 3:4.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek je aktuálně českou trojkou za Tomášem Berdychem a Lukášem Rosolem a ve světovém žebříčku je na 48. pozici. Jeho o čtyři roky mladšímu soupeři patří 31. místo. V dalším kole v bavorské metropoli se Štěpánek utká s Viktorem Troickým ze Srbska, který je v pořadí ATP jen o dvě místa před ním a má s ním těsně pozitivní bilanci 5:4.