Na Šumpersku shořel autoservis, tři lidé utrpěli popáleniny

Šumperk - Rozsáhlý požár zasáhl dnes odpoledne autoservis a pneuservis v Postřelmově na Šumpersku. Tři lidé byli při požáru zraněni, jeden utrpěl popáleniny na třiceti až pětatřiceti procentech těla. Škoda se pohybuje kolem dvou milionů korun. „Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek, oheň už mají pod kontrolou,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár vypukl v ulici Osvobození před druhou hodinou odpoledne. „V autoservisu bylo v té době nákladní vozidlo. Proč začalo hořet, to zatím není jasné. Vyhořel celý autoservis, tři lidé byli popáleni,“ doplnil mluvčí hasičů. Na místě zasahovalo zhruba šest cisternových vozů.

Podle náměstka ředitele krajské záchranné služby Jana Weinberga byli při požáru dva muži lehce zraněni a jeden těžce. „Toho jsme letecky transportovali na popáleninové centrum do Ostravy ve stabilizovaném stavu. Měl zasaženo 30 až 35 procent povrchu těla, šlo o popáleniny I. a II. stupně,“ řekl Weinberg. Další dva muži byli popáleni na rukou, byli převezeni do šumperské nemocnice.

Zranění muži jsou podle krajského policejního mluvčího Josefa Bednaříka zaměstnanci opravny. „Požár poničil vybavení opravny a shořel nákladní automobil,“ řekl policejní mluvčí. Příčinu a okolnosti požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Vydáno pod