Štokr a Havelková vládnou českému volejbalu, trenér Ostravy koučem roku

Brno - Univerzál Jan Štokr se se především za své výkony v Trentinu, se kterým vyhrál italskou ligu i klubové mistrovství světa stal podruhé za sebou nejlepším českým volejbalistou sezony. V kategorii žen byla poprvé zvolena Helena Havelková. Cenu za celoživotní dílo na slavnostním vyhlášení v Brně dostal Milan Čuda, člen stříbrného československého výběru z olympijských her v Tokiu 1964.

O hattrick se Štokr pokusí už jako hráč ruského Krasnodaru, kam přestoupil. Právě za krasnodarské Dynamo hrála v uplynulé sezoně i Havelková a s ruským celkem se v březnu radovala z triumfu ve Vyzývacím poháru. Havelková na pomyslném volejbalovém trůnu nahradila reprezentační spoluhráčku Anetu Havlíčkovou.

Jasné favoritky měla kategorie plážového volejbalu a cenu podle očekávání získal pátý pár z londýnské olympiády Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

Zástupci překvapivého mistra v soutěži mužů Ostravy brali extraligové ceny - slovenský univerzál Peter Michalovič byl nejlepším hráčem a Zdeněk Šmejkal trenérem. Stanislav Mitáč z pražského Olympu se stal trenérem roku v ženském volejbalu a prostějovská Andrea Kossányiová nejlepší hráčkou elitní domácí soutěže.