Policie vyšetřuje nález mrtvého dítěte. Bylo v igelitové tašce v potoce

Šumperk – Policisté našli v sobotu v korytě potoka v Novém Malíně na Šumpersku mrtvého novorozence. Mají podezření, že dítě někdo zabil. „Tělo bylo v igelitové tašce,“ uvedla krajská policejní mluvčí Marie Štrbáková.

V době nálezu už novorozenec nejevil známky života. „Policisté mají podezření, že dítě zemřelo násilnou smrtí, okolnosti smrti by však měla prokázat soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí. Nepotvrdila však, že by kriminalisté vyšetřovali případ jako vraždu.

Policisté v této fázi odmítají podat jakékoliv bližší informace. Podle mluvčí bude pravděpodobně možné uvolnit podrobnosti do poloviny tohoto týdne. To by měly být známy i výsledky pitvy dítěte.

Podobné případy nejsou až tak výjimečné. Igelitovou tašku se zřejmě zabitým dítětem našel v polovině dubna u Havlíčkova Brodu náhodný chodec. Policisté mají podezření, že objev na Vysočině souvisí s loňským nálezem dalšího mrtvého dítěte na Sokolovsku a dalším v Sasku před dvěma lety. Zkoumají proto DNA jednotlivých mrtvých novorozenců.

Například loni policisté řešili nález mrtvého dítěte pohozeného v příkopu na Sokolovsku. Dítě v igelitové tašce se objevilo také v roce 2011 na zahradě jednoho rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku.