K desátým narozeninám chceme titul, vzkazují brněnští národní házenkáři

Brno - Desetileté výročí svého vzniku by chtěli národní házenkáři 1. NH Brno oslavit ziskem mistrovského titulu. Do vyřazovacích bojů vstoupí z druhého místa po základní části. Před Brno se v tabulce dokázal dostat jen Plzeň-Újezd.

O vysněném dárku k desátým narozeninám mají národní házenkáři z Brna jasno, k vítězství z domácího poháru by rádi přidali i mistrovský titul a vylepšili tak loňské třetí místo. „Letos si na titul věříme, důležité je samozřejmě v play off vyhrávat, žádné sázky v kabině zatím nepadly, ale na to máme ještě týden,“ prozradil brněnský útočník Tomáš Ulrych.

Rozhovor s útočníkem Tomášem Ulrychem (zdroj: ČT24)

V základní části skončilo Brno s šestatřiceti body na druhém místě. Nic na tom už nemohl změnit ani závěrečný zápas s Nýřanami. V něm dal trenér Fejfar šanci početné skupině dorostenců, kteří ale místo gólů sbírali hlavně zkušenosti a prohráli 8:21. „My se snažíme kluky z dorostu zapracovávat do kádru celou sezónu, ale sami vidí, že první liga je něco jiného než dorostenecká soutěž,“ řekl trenér Karel Fejfar.

Rozhovor s trenérem Karlem Fejfarem (zdroj: ČT24)

Čtvrtfinále hrané na dva zápasy je na programu o nadcházejícím víkendu. 1. NH Brno v něm čeká TJ Sokol Opatovice nad Labem. Brněnský klub se z mistrovského titulu radoval naposledy v roce 2011.

Týmy postupující do play off: 

1.         TJ Plzeň Újezd            39

2.         1. NH BRNO              36

3.         Sokol Tymákov           30

4.         Sokol Krčín                 23

5.         TJ DIOSS Nýřany         21

6.         TJ S. Opatovice n/L.    21       

7.         TJ Sokol Nezvěstice     21       

8.         Sokol Svinov               18